Previous Message
Previous Message
Dit is de vraag die steeds weer boven komt,hadden we wanneer we alle wegen van besmettingen serieus genomen hadden waren er dan geen levens bespaard gebleven juist in de institutionele sectoren zoals de verzorgingshuizen.
Vandaar de vraag kunnen we een volgende keer een écht intelligente oplossing verwachtten?
Ja een volgende keer?
Ik denk dat er mensen zijn geweest, die vanaf het begin alles zeer serieus genomen hebben en dit ook een volgende keer zo zal zijn.
Maar ... en dat is het punt waar het op aan komt, nl. de belangen die op het spel staan.
Er waren bv. hier in D. reeds vrij vroeg stemmen om de luchtvaart zeer sterk te beperken, kwestie van mogelijke besmettingsbronnen op afstand te houden. Tja en dan komt natuurlijk Lufthansa met het argument "ernorm verlies en mogelijke banen die geschrapt zouden kunnen worden".
Eveneens gingen er in April stemmen op, om Home Office mogelijk te maken daar waar mogelijk. De grote meerderheid der bedrijven verzette zich ertegen. Nu opeens kan het wel op druk van de politiek.
Sommige Deelstaten in D. hadden heel andere voorstellingen mbt. de maatregels dan andere Deelstaten. Ik woon in een drie Deelstaten locatie, waarbij alle 3 andere regels hadden, dan vraag je jezelf af hoe een pandemie in grenzen houden (een Virus kent nl. geen grenzen).
Na de eerste golf bleek uit een Zwitserse studie, dat hoofdzakelijk de schoolkinderen de grootste verspreiders waren en dat tijdens de scholen lock-down het cijfer meteen naar beneden ging. Toen in Oktober de 2de lock-down zat aan te komen, sloeg men hier in D. deze studie volledig in de wind en nu is het opeens prioriteit.
We kunnen dit nog verder aanvullen.
De vraag is ten eerste "leert men er iets uit" en ten tweede "is men bereid in zo'n geval, belangen opzij te zetten en alternativen uit te dokteren"? Pas dan kunnen we voorzichtig gaan spreken van intelligente oplossingen.
17
Responses